Опростяват над 700 услуги за бизнеса

Опростяват над 700 услуги за бизнеса | StandartNews.com

Най-малко 700 административни услуги за бизнеса ще бъдат опростени. Това предвижда най-мащабният проект с еврофинансиране за административната рефрома, който ще бъде представен днес в Министерски съвет. Той е за 4 млн. лева и се финансира от оперативна програма „Добро управление". Партньор по проекта е сдружението на общините.

Над 8 хиляди регистъра, които съществуват в момента, ще бъдат реформирани - данните ще бъдат попълнени и ще се осигурят бързо. Рязко ще бъдат намалени разходите за поддръжка и ще се гарантира събирането на информация по служебен път. Голямата цел на проекта е въвеждането на електронното управление, съобщиха от кабинета.

До края на април всички министерства трябва да бъдат интегрирани в обща система за електронен документооборот, съобщи малко по-късно вицепремиерът Томислав Дончев. По данни на Държавна агенция „Електронно управление" 188 администрации на централно и местно ниво са реални участници в момента в електронния обмен на документи. Крайният срок за всички администрации да обменят документи по електронен път е 1 ноември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай