18:55 ч.

08.03.18

1 мин.

0

2

0

Опростяват над 700 услуги за бизнеса

от редактор |

Опростяват над 700 услуги за бизнеса

Най-малко 700 административни услуги за бизнеса ще бъдат опростени. Това предвижда най-мащабният проект с еврофинансиране за административната рефрома, който ще бъде представен днес в Министерски съвет. Той е за 4 млн. лева и се финансира от оперативна програма „Добро управление". Партньор по проекта е сдружението на общините.


Над 8 хиляди регистъра, които съществуват в момента, ще бъдат реформирани - данните ще бъдат попълнени и ще се осигурят бързо. Рязко ще бъдат намалени разходите за поддръжка и ще се гарантира събирането на информация по служебен път. Голямата цел на проекта е въвеждането на електронното управление, съобщиха от кабинета.


До края на април всички министерства трябва да бъдат интегрирани в обща система за електронен документооборот, съобщи малко по-късно вицепремиерът Томислав Дончев. По данни на Държавна агенция „Електронно управление" 188 администрации на централно и местно ниво са реални участници в момента в електронния обмен на документи. Крайният срок за всички администрации да обменят документи по електронен път е 1 ноември.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 13:07 · 09.03.2018
ДАНО ДА ОПРОСТЯВАТ .ДА НЕ ДА "ОПРОСТАЧВАТ"
M · 00:20 · 09.03.2018
TOVA E ELECTRONO YPRAVLENIE
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент