23:16 ч.

13.02.13

2 мин.

8639

17

100

Октай: Не аз, а политиците са за ареста

Октай: Не аз, а политиците са за ареста

Нападателят на Доган се изповяда в писмо до Слави


София. Нападателят на Ахмед Доган се изповяда за първи път след атентата в писмо до Слави Трифонов.


„Аз съм един от много, гласували доверие на Доган и останали разочаровани от неговата политика", пише Октай Енимехмедов. "Убеден съм, че не аз, а той заедно с останалата част от политическия елит, които нанесоха дълбока рана върху паметта и историята на България, трябва да са на мое място тук, в ареста на "Г.М.Димитров", се казва още в писмото, което бе прочетено в "Шоуто на Слави".


Относно побоя, който делегатите на партията му нанесоха, след като беше повален на земята, арестуваният каза, че по този начин са се оправдали очакванията му, че те са „шепа страхливци”.


Октай продължава с думите, че ако го питат защо, след като му засякъл пистолетът, не е ударил плесница на Доган „ще ви кажа, че един мъж трябва да уважава противника си и да не го унижава пред хората му”. Енимехмедов пише също, че обича България и симпатизира на Левски, Раковски и капитан Петко. Признава, че често се питал "дали на Левски би му харесало случващото се в България?".


"Вярвам, че ще дойдат по-добри времена за всички в тази страна", пише в заключение младежът. (Цялото писмо може да прочетете ТУК)


Писмото на Октай дойде при Слави чрез брата на задържания - Метин Енимехмедов. Той обясни, че брат му не е луд, а смята, че му е писнало.


„Бях на участие в деня на нападението, разбрах от медиите”, разказа Метин и призна, че това е бил най-големият шок в живота му. Изобщо не подозирал за намерението на брат си да се изправи на сцената в НДК и да насочи пистолет срещу главата на Доган. Описа Октай като смел, лоялен и начетен човек, който преживява страданието на другите хора. 


"Отдавна се интересува от политика, от световни личности, конспирации", разказа Метин. Сред приятелите и на двамата братя имало различни хора, включително гейове и престъпници.


На 9 февруари Метин бил на свиждане при Октай. Попитал го дали някой го е принудил да нападне Доган. "Не, аз си сложих главата в торбата, за да покажа на този човек, че не е толкова голям", казал Октай. Успокоил батко си и майка си, че в ареста се отнасят много добре с него и ги помолил да не се притесняват.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 14:20 · 18.02.2013
съд за делегатите
vanko · 12:53 · 14.02.2013
СВОБОДА ЗА ОКТАЙ !!!
ХХХ · 12:05 · 14.02.2013
БРАВО НА СЛАВИ,ТОВА Е ЕДИНСТВЕНОТО ПРЕДАВАНЕ КОЕТО ОТРАЗЯВА ВСИЧКО 1 КЪМ 1,ИЗЦЯЛО ПОДКРЕПЯМ ОКТАЙ ,*ТОЙ Е ЕДИН ГЕРОЙ*
Потребител · 11:56 · 14.02.2013
браво момче.
д · 11:31 · 14.02.2013
искам да отбележа нещо, което всички пропускат!
Този човек е ИДЕАЛИСТ!!!
Левски е бил идеалист! - Такива хора ни трябват!
В България трябва борба на идеалите и действията, а не на компроматите и омаскаряването.

Приятен ден!
Потребител · 11:00 · 14.02.2013
ПРАВ Е
Потребител · 10:33 · 14.02.2013
За две неща ме е яд сам;: че пистолета засече и че си здраво момче боксьор, а не фрасна поне един от мутрите които те ритаха!
Потребител · 10:12 · 14.02.2013
Допуснал е грешка, трябвало е да излезе с пистолет играчка. Щяха да бъдат още по-жалки.
Потребител · 11:45 · 14.02.2013
@Потребител Или пък воден с миризлива течност
БРАННИК · 09:01 · 14.02.2013
Прав си! Жив и здрав бъди, ти си обединителя на етносите в България. Хвала!
Потребител · 08:26 · 14.02.2013
Истински български патриот.Браво Октай,много харесах писмото ти снощи.Хората те подкрепят.Явно не е имало друг начин,за да докажеш на Доган и всички лъзци от политическата класа,че не работят за Народа които ги е избрал/в частност ДПС/,а за себе си.Бъди жив и здрав.Постъпваш достойно,не само на трибуната с Доган,а и сега.Твоите нападатели трябва да са в затвора!!!
Потребител · 08:21 · 14.02.2013
Октай: Не аз, а политиците са за ареста ! Така е, но за да ги сложим на мястото им трябва да сме единни а не да се делим на сини, червени, жълти, християни, мюсюлмани, българи, турци, цигани и така нататък. Това разделение е плод на болните мозъци на всички управлявали ни от 1945 год. до наши дни. Така разделени лесно ни манипулират и съответно ограбват!!!
Потребител · 07:30 · 14.02.2013
Това е България.Ако си нормален и ти е писнало,не можеш да го изразиш по директния начин,а трябва да се превърнеш в мазен политик.Да излъжеш хората на изборите,да те облекат с някакъв вид имунитет и оттам можеш да си правиш каквото ти скимне.Даже за награда ште ти пришият и 20 човека охрана,нищо че правиш един народ на маймуни.Евала на Октай.Единствения българин за сега с мъди.Всички останали сме едни лайна.
Потребител · 07:29 · 14.02.2013
Като ЛЕВСКИ е !!!
Потребител · 06:31 · 14.02.2013
Агент САВА е за доживотен затвор!
Потребител · 23:22 · 13.02.2013
Свестните у нас смятат за луди!
Арест и съд за садистите-психопати от ръководството на ДПС , които се опитаха да убият по един първобитен и варварски начин този смел български студент!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент