Октай: Не аз, а политиците са за ареста

Нападателят на Доган се изповяда в писмо до Слави

Октай: Не аз, а политиците са за ареста | StandartNews.com

София. Нападателят на Ахмед Доган се изповяда за първи път след атентата в писмо до Слави Трифонов.

„Аз съм един от много, гласували доверие на Доган и останали разочаровани от неговата политика", пише Октай Енимехмедов. "Убеден съм, че не аз, а той заедно с останалата част от политическия елит, които нанесоха дълбока рана върху паметта и историята на България, трябва да са на мое място тук, в ареста на "Г.М.Димитров", се казва още в писмото, което бе прочетено в "Шоуто на Слави".

Относно побоя, който делегатите на партията му нанесоха, след като беше повален на земята, арестуваният каза, че по този начин са се оправдали очакванията му, че те са „шепа страхливци”.

Октай продължава с думите, че ако го питат защо, след като му засякъл пистолетът, не е ударил плесница на Доган „ще ви кажа, че един мъж трябва да уважава противника си и да не го унижава пред хората му”. Енимехмедов пише също, че обича България и симпатизира на Левски, Раковски и капитан Петко. Признава, че често се питал "дали на Левски би му харесало случващото се в България?".

"Вярвам, че ще дойдат по-добри времена за всички в тази страна", пише в заключение младежът. (Цялото писмо може да прочетете ТУК)

Писмото на Октай дойде при Слави чрез брата на задържания - Метин Енимехмедов. Той обясни, че брат му не е луд, а смята, че му е писнало.

„Бях на участие в деня на нападението, разбрах от медиите”, разказа Метин и призна, че това е бил най-големият шок в живота му. Изобщо не подозирал за намерението на брат си да се изправи на сцената в НДК и да насочи пистолет срещу главата на Доган. Описа Октай като смел, лоялен и начетен човек, който преживява страданието на другите хора. 

"Отдавна се интересува от политика, от световни личности, конспирации", разказа Метин. Сред приятелите и на двамата братя имало различни хора, включително гейове и престъпници.

На 9 февруари Метин бил на свиждане при Октай. Попитал го дали някой го е принудил да нападне Доган. "Не, аз си сложих главата в торбата, за да покажа на този човек, че не е толкова голям", казал Октай. Успокоил батко си и майка си, че в ареста се отнасят много добре с него и ги помолил да не се притесняват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай