18:05 ч.

08.03.18

1 мин.

0

0

0

Огоста излезе от коритото си

от редактор |

Огоста излезе от коритото си

Продължава да е тежко положението в Северозападна България. Река Огоста излезе от коритото си. Една от критичните точки в региона е село Бързина. Водата в реката се покачва застрашително, хората се евакуират.


Бедствено положение обявиха в община Хайредин. Причина е язовир "Рогозен", който се пълни с 10 сантиметра на час. Водата се изпомпва от водоема и стената на преливника се насипва със скални материали, за се реши проблемът със силната струя, с която водата излиза в дерето.


Изпомпването се налага заради проблем в стената на преливника. Укрепват го със скална маса и изпомпват водата в дерето, за да не залее населените места, които се намират в ниското.


До критичната точка на река Скът остава около 1 метър. Хората със страх следят водата, която се събира в района на помпената станция и високото ниво на река Огоста, която може да подпре Скът и това да качи равнището.


Проблеми създават продължаващото снеготопене и дъждът, който вали от сутринта.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент