ОБЗОР: Двама загинали и 8 ранени при катастрофа с работници

ОБЗОР: Двама загинали и 8 ранени при катастрофа с работници | StandartNews.com

Двама души загинаха на място, а 8 други са ранени при тежка катастрофа с автобус, превозващ работници. Инцидентът е станал в 7,30 часа сутринта във вторник между новозагорските села Еленово и Сокол, съобщиха от полицията в Сливен.

В автобуса на ямболската фирма "Дичони" са пътували общо 23 души. Рейсът е тръгнал рано сутринта от Ямбол и е събирал работници от селата, за да стигне до ТЕЦ 2 на Марица-Изток.

"Образуваното досъдебно производство ще установява точните причини за катастрофата. На този етап може да кажем, че автобусът, марка Марцедес, се е обърнал на десен завой", заяви пред "Стандарт" старши комисар Димитър Величков, директор на ОДМВР-Сливен.

"Стандарт" научи, че двамата загинали са следствие на удара на автобуса в крайпътни дървета. И двете жертви са от Ямбол. Единият е шофьорът на автобуса Георги Костов, който е на 56 години. Другият мъж също е от Ямбол, но на този етап няма официално съобщение за неговата самоличност.

"Автобусът е изряден, произведен е 2008 година, с нови гуми, извършени технически проверки, а шофьорът е бил проверен за употреба на алкохол преди да потегли на път", заяви пред журналисти собственикът на фирма "Дичони" Динко Иванов.

Всички пострадали са преминали прегледи в областната болница на Сливен. Те са 7 мъже и 1 жена на възраст между 45 и 60 години. Петима от тях са докарани с линейки от новозагорската болница, а трима са пристигнали с личните си автомобили, казаха от МБАЛ-Сливен. В крайна сметка в сливенската болница са останали двама души за лечение. Единият е настанен в реанимация със съчетана травма и счупване на тазобедрена става. Другият е в ортопедия със счупвания на костите на ръката. Няма опасност за живота на двамата паценти, каза началникът на спешното отделение д-р Тодор Сованков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай