Наръганият футболист пак най-отпред на бунта

Нападението е платена поръчка, смята Иван Петров

Наръганият футболист пак най-отпред на бунта | StandartNews.com

Варна. На най-големия митинг, който се организира чрез Фейсбук на 17 февруари, смятам да бъда най-отпред. Това каза за "Стандарт Нюз" футболната легенда Иван Петров, който беше наръган снощи с нож след приключване на протеста. Той все още е в болница "Света Анна" и смята, че докторите ще го изпишат утре.

С Божията помощ съм жив и здрав, каза Петров. Той е категоричен, че нападението срещу него е платена поръчка, но не уточни откъде идва. Инцидентът стана малко след 21 часа, когато множеството от митинга срещу сметките за ток се разотиде. Иван Петров е отивал към колата си, паркирана до сградата на общината и църквата "Света Петка". Той чул стъпки, разбрал, че го следят, но докато се обърне, едър мъж с качулка забил ножа си малко над таза на бившия футболист и треньор на "Спартак".

5 метра го гоних, но шурна много кръв и обратно спрях кола, която ме закара до болницата, разказа още Петров. Той смята, че тази вечер заради каузата ще дойдат много повече варненци на протеста. В сряда вечер те наброяваха над 3000. Футболната легенда Иван Петров и ритал срещу "Ливърпул" през 1991 година на бенефисен мач на шведския отбор "Ландскруна Боис". Тогава е бил поканен да участва от шведите за 80-годишния им юбилей заедно с Иван Беделев, бившият футболист от "Локо"-Пловдив. Петров още се ядосва, че е изпуснал мача срещу "Манчестер Юнайтед", защото тогава бил наказан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай