Мразовитата сутрин: Най-студено е било в Драгоман

Мразовитата сутрин: Най-студено е било в Драгоман | StandartNews.com

Мразовита сутрин, като най-студено е било в северните райони и по високите западни полета – в Драгоман са отчетени минус 14 градуса, в Кнежа – минус 12, Шумен – минус 12. В Разград, Добрич, Плевен, Велико Търново и София температурата е била около минус 10 градуса, съобщава bTV.

Максималните температури през днешния ден ще са предимно между минус 1 и 4 градуса, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са от 3 до 5 градуса. Температурата на морската вода ще е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще слънчево. По билата ще духа умерен север-североизточен вятър. Температурите ще се повишат, максималната на височина 1200 метра ще е около 1 градуса, а на 2000 метра - около минус 4 градуса.

В петък, 26 януари, и в събота, 27 януари, в планините и планинските райони ще бъде слънчево и там бавно ще се затопля. В равнинната част от страната ще има условия за образуване на мъгла или на инверсионна облачност, които по Черноморието и на места в Горнотракийската низина ще се задържат по-дълго. Повече слънце ще има след обяд.

Сутрин ще е студено, с минимални температури в много райони на Северна България около и под минус 10 градуса, в Южна България - между минус 7 и минус 2 градуса. Максималните температури ще са предимно между 0 и 5 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай