Математици носят златни медали на Банско

Математици носят златни медали на Банско | StandartNews.com

Кампанията на „Стандарт" – „Моят град" – тръгна от града на Паисий и Вапцаров. Три деца от 5 клас са голямата гордост на Банско. Дора Хаджирускова, Йордан Ницин и Вяра Донева са математическият отбор, спечелил 3-о място на международното състезание „Математика без граници през юни". Те получиха наградата на кампанията „Моят град – 10 причини да остана в Банско". Отличието бе връчено от кмета на града Георги Икономов.

С церемонията по отличаване на младите таланти на Банско и откриването на фотоизложба „10 причини да остана в моя град Банско" тръгна най-новата кампания на „Стандарт" за популяризиране на градовете у нас. Десетки жители на града се събраха пред читалище „Никола Вапцаров", за да разгледат и изложбата и да аплодират наградените. 16-годишната състезателка по таекуондо Катрин Гемкова бе наградена от зам.-министъра на младежта и спорта доц. д-р Стоян Андонов. Директорът на пожарната гл. комисар Николай Николов отличи ръководителя на Планинска спасителна служба-Банско Румен Баряков.

Наградата в категория икономика бе връчена от кмета Георги Икономов на завода за телефонна апаратура в Банско. Губернаторът на област Благоевград Бисер Михайлов отличи новаторския офис „Коуъркинг-Банско", който предлага споделено работно място и офис извън офиса. Председателят на общинския съвет в града Петър Баряков връчи наградата на Десислава Баханова – ръководител на танцова формация „Пиринско настроение", която тази година чества десетия си юбилей.

„Ако преди 25 години се искаше смелост да заминеш, днес се изисква смелост да останеш и да работиш за България", каза гл. редактор на стандарт Славка Бозукова. „Затова рождения ден на вестника на 10 август решихме да започнем да показваме причините, поради които си струва да останем и работим за България. Решихме да потърсим и покажем тези причини на място в градовете", обясни г-жа Бозукова. „Защото улисани в битовизми и политически чудесии не си даваме сметка за чудесата, които всеки ден се случват около нас – от обновените улици и къщи до съхранените вековни традиции. Във всеки град, който „Стандарт" ще посети, ще подарим изложба от 10 фотопана, които илюстрират най-малко 10 причини, каращи хората да се гордеят с родното си място", разказа кампанията Славка Бозукова.

„Инициативата на „Стандарт" е прекрасна. Приех с радост да участвам в нея, каза кметът на Банско Георги Икономови и допълни: „Дано повече медии вземат пример от в. „Стандарт".

Подробности за събитието на „Стандарт", четете утре във вестника.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай