13:25 ч.

11.09.18

3 мин.

0

8

0

Маринов - най-сетне полицай начело на МВР

от редактор |

Маринов - най-сетне  полицай начело на МВР

Най-сетне системата на МВР ще получи един познат ръководител, който цял живот е работил в нея. Външен на вътрешната сигурност беше и досегашният министър Валентин Радев, който винаги е бил свързан с армията. Но с назначаването на Младен Маринов, цялата система ще заработи на високи обороти и служителите бързо ще си припомнят времето, когато главен секретар беше сегашния премиер.


Действително Младен Маринов е типичен служител от МВР, изкачил стълбицата на всички длъжности в Столичната дирекция на вътрешните работи, поради което е не само добре познат на голяма част от личния състав, но и високо ценен.


Младен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършва Академията на МВР през 1991 г., а през 1997 г. получава магистърска степен от Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност на МВР. През 2005 г. се дипломира като юрист от Юридическия Факултет при УНСС. Маринов работи в системата на МВР от завършването си през 1991 г. През 1997 година е назначен на офицерска длъжност в отдел "Охранителна полиция" при СДВР.


Издигането на Младен Маринов започва преди 5 години, когато тогавашният вътрешен министър Цветлин Йовчев го назначи за зам.-директор, а след година - и за директор на СДВР. Тези назначения изглеждаха повече от логични, тъй като цялата кариера на Маринов беше преминала именно в столичната дирекция.


По време на протестите срещу правителството на Пламен Орешарски Маринов не допусна ескалация на безредиците. Още повече, че никога не е влизал в конфликти по политически причини.


Връщайки се на власт за трети път, ГЕРБ номинира Младен Маринов за главен секретар на МВР – най-високият професионален пост в системата на вътрешната сигурност. С назначаването му ГЕРБ явно търсеше балансьор на министъра Радев, който беше без какъвто и да било опит в системата на МВР.


Като главен секретар, Младен Маринов съумяваше да стои встрани от всички скандали, които непрекъснато избухваха в системата. Никога не се противоречеше публично на Валентин Радев дори и след немалкото му неадекватни коментари, които изумяваха и валст, и опозиция.


Нещо повече - и като шеф на СДВР, и като главен секретар на МВР Младен Маринов умееше да тушира социалното напрежение в системата. По време на продължителното полицейско недоволство за повишаване на заплатите, което заплашваше да компрометира стабилността на кабинета точно преди европредседателството, Маринов подкрепяше исканията на подчинените си, но в същото време успя да осигури тяхната отговорност по време на извънредните часове охрана на всички официални събития.


В крайна сметка кабинетът "Борисов" отпусна допълнително 100 млн. лева за увеличение на заплатите на служителите от МВР, което, случайно или не, беше публично оповестено точно от главния секретар Младен Маринов.


"Увеличаването на заплатите е една част от реформата. МВР е система, която ежедневно работи и е много трудно такава система да се реформира. Трябват първо пари, техническо оборудване. Администрацията се намалява, когато се замести от необходимото технологично оборудване" - коментира през януари Маринов.


Той определено се ползва със симпатията на най-големия полицейски синдикат и така ще може да разчита на по-голяма екипност в посока на сигурността.


Ако Младен Маринов бъде одобрен от парламента, той ще стане едва вторият вътрешен министър след Богомил Бонев, който заема този пост, след като е бил главен секретар. Остава да видим дали си е взел поука от плюсовете и минусите на акциите по времето на най-атрактивния министър на Костов. И да се надяваме, че за новия главен секретар няма да се търси профила на наследника на Бонев - Атанас Атанасов.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 11:34 · 15.09.2018
Ив.Спиридонов в предаването на БТВ заяви: „Не създаваме ли усещането у българските граждани, че са нещо по-малко от българските журналисти?” Не, г-н Спиридонов, българските граждани често биват защитавани от българските журналисти и с тях много рядко имаме разнобой. Обратно, българските полицаи и особено техните началници от низшия и средния състав честичко си позволяват да се държат като безнаказани турски аяни – кои по-малки, други – по-властни, а нашата грешка е , че страхливо си мълчим.
Потребител · 11:33 · 15.09.2018
Спиридонов въобще не даваше възможност на журналиста да говори, засичаше го, прекъсваше го и се изяви като лице с манталитет на всемогъщ полицай, който каквото каже е единственото правилно и каквото нареди не подлежи на съмнение.За пореден път от ГЕРБ не случиха на ръководители на МВР: М.Младенов го издигнаха независимо от многото грешки, които МВР направи начело с този гл.секретар, а за гл.секретар издигат лице с манталитет на непогрешим властник.
Потребител · 11:31 · 15.09.2018
Можеше , г-н Спиридонов, да кажете тази сутрин в предаването на БТВ,с лека усмивка : „Извинявам се за всички сторени и несторени деяния от полицаите при ареста на двамата журналисти”. Така биха отговорили културните хора, а не да се дърпате: „За какво да се извинявам”?! Такава личност отдавна не бях виждал: рязък, груб, като милиционер преди 10 ноември, и то в предаване, което гледат десетки, дай боже и стотици хиляди души.
Потребител · 11:26 · 15.09.2018
МВР имаше навремето за министър В.Вучков, за гл.секретар ако не се лъжа К.Георгиев и те като хора умни и с високо културно ниво се държаха като хора, които са в услуга на народа, а не като негови надзиратели. За съжаление след тях не случихме на държащи се като нормални и разсъждаващи хора полицейски началници…М.Маринов беше бивш шофьор на Мето Илиенски, а Ив.Спиридонов тази сутрин се държа като всесилен и безпогрешен властник.
Потребител · 19:44 · 14.09.2018
UMNO E POLICAI SCHEF NA MVR BRAOO SYSCHTO KATO PEDERAS SCHEF NA GEI PARAD
Потребител · 09:31 · 12.09.2018
Милият
Потребител · 07:30 · 12.09.2018
Като критикарстваш - дай предложение , алтернатива . Много е лесно само да сме недоволни , а какво правим за да променим нещата???
Потребител · 13:26 · 11.09.2018
За сетен път лъсна простотията на ГЕРБ(Грабим Редовно Република Булгаристан)! От тримата за назначаване, двамата са абсолютни КАЛИНКИ! Нищо старо не са забравили управляващите, а характеристиката за тях на ЦветанЪТ на мисълта, Цвъки Ух е просто смешна ! Интересно КОЙ ги хареса тия тримата ???! Едната била зам. кметица и сега хоп министърка, а другия се занимавал с финанси, сега изведнъж в министерство от което си няма хал хабер, и третия пък бивша мъжка секретарка и шофьор на Мето Илиенски от ВИС ! АБЕ, ПЪЛЕН ЦИРК !!!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент