Колекционер дари картина от края XIX в. за 5 бона

Колекционер дари картина от края XIX в. за 5 бона | StandartNews.com

Варна. Пловдивският колекционер Георги Барбудев дари картина на холандския художник Вим Ван Норден за благотворителната изложба на фондация „Св.Св.Константин и Елена”.

Платното „Кей” е от 1870 година и цената му е 5000 лева.Картината още не е откупена ,каза управителката на фондацията Елена Косева. Днес беше финалът на четвъртото издание на фондацията под мотото „Изкуството  за деца в нужда” ,като в благотворителната разпродажба има 140 картини на известни наши и чужди автори-Стоимен Стоилов, Павел Митков, Ангел Атанасов –Ачо, Светлин Ненов, Димитър Манолов и други.

Сред чуждестранните художници се очертават италианецът авангардист Силвио Формикети и  Бека от Сърбия. До момента са продадени над 60 картини,а събраните средства са 20 000 лева и са повече от миналата година. Фондация "Св.Св.Константин и Елена" вече четвърта година е в помощ на дом ”Другарче”, ”Княгиня надежда" и помощно училище с интернат „Св.Св.Кирил и Методий” в село Кривня. Събраните средства се дават за ремонт на школата, за фонд за стипендии, за компютри и за традиционните празненства на децата.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай