17:21 ч.

03.12.12

1 мин.

2602

1

11

Колекционер дари картина от края XIX в. за 5 бона

от Кръстина Маринова |

Колекционер дари картина от края XIX в. за 5 бона

Варна. Пловдивският колекционер Георги Барбудев дари картина на холандския художник Вим Ван Норден за благотворителната изложба на фондация „Св.Св.Константин и Елена”.

Платното „Кей” е от 1870 година и цената му е 5000 лева.Картината още не е откупена ,каза управителката на фондацията Елена Косева. Днес беше финалът на четвъртото издание на фондацията под мотото „Изкуството  за деца в нужда” ,като в благотворителната разпродажба има 140 картини на известни наши и чужди автори-Стоимен Стоилов, Павел Митков, Ангел Атанасов –Ачо, Светлин Ненов, Димитър Манолов и други.

Сред чуждестранните художници се очертават италианецът авангардист Силвио Формикети и  Бека от Сърбия. До момента са продадени над 60 картини,а събраните средства са 20 000 лева и са повече от миналата година. Фондация "Св.Св.Константин и Елена" вече четвърта година е в помощ на дом ”Другарче”, ”Княгиня надежда" и помощно училище с интернат „Св.Св.Кирил и Методий” в село Кривня. Събраните средства се дават за ремонт на школата, за фонд за стипендии, за компютри и за традиционните празненства на децата.Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 11:29 · 05.12.2012
А защо не се дава необходимата гласност за такива прояви??? Пише и се говори са за всякакви простаци?
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент