15:40 ч.

07.10.17

1 мин.

0

0

0

Кмет уредил братовчедка с джакпот от 145 700 лв.

от редактор |

Кмет уредил братовчедка с джакпот от 145 700 лв.

Сигнал до главния прокурор е подаден от Инициативен комитет "Да спасим община Септември". Това обяви един от членовете му Николай Баташки, цитиран от "Фокус".


Той разкри и схемата за закупена през тази година от Община Септември 10 декара земя за построяването на завод за компостиране на отпадъци в землището на село Варвара на цена от над 147 000 лева.


Само преди година и половина тези 10 декара са закупени на цена само от около 1 300 лева от фирма, управлявана от втора братовчедка на съпругата на кмета на Община Септември Марин Рачев. За по-малко от две години цената на закупената от Общината земя е нараснала над 110 пъти, а парите от Септември са получени във фирмата на втората братовчедка на съпругата на кмета на общината", обясни Баташки.


Той допълни, че със сигнал на Инициативния комитет „Да спасим община Септември“ е сезиран главният прокурор и тече проверка от ДАНС дали е налице сключване на неизгодна сделка от кмета на общината.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент