Кирил Ананиев е новият здравен министър

Кирил Ананиев е новият здравен министър | StandartNews.com

Народното събрание освободи проф. Николай Петров и назначи Кирил Ананиев за министър на здравеопазването. „За" кандидатурата на Ананиев гласуваха 121 депутати, „против"- 85, 0 „въздържали се".

Кандидатурата на новия министър в парламента бе представена от вицепремиера Томислав Дончев с кратка биографична справка. Според него Ананиев е добре познат на централната и местна власт с неговата компетентност и опит в управлението на публичните финанси.

Представянето на кандидатурата бе атакувано от левицата.

"Г-н Дончев, Вие с какво пълномощно представяте тук кандидатура на здравен министър, след като Конституцията и законите на страната казват, че това го прави министър-председателят", запита председателят на БСП Корнелия Нинова. Според нея предложението на Томислав Дончев е нелегитимно. По думите й, премиерът "системно нарушава институциите в страната - той зачерква НС като институция в България, като най-висшата в парламентарната република". "Не ви ли е унизително, колеги от ГЕРБ, че вашият министър-председател вас не уважава с присъствието, да не споменавам какви определения ви е давал като народни представители", обърна се Нинова към колегите си.

Предаването на поста се случва официално в Министерството на здравеопазването.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай