11:35 ч.

10.11.17

1 мин.

0

4

0

Кирил Ананиев е новият здравен министър

от редактор |

Кирил Ананиев е новият здравен министър

Народното събрание освободи проф. Николай Петров и назначи Кирил Ананиев за министър на здравеопазването. „За" кандидатурата на Ананиев гласуваха 121 депутати, „против"- 85, 0 „въздържали се".


Кандидатурата на новия министър в парламента бе представена от вицепремиера Томислав Дончев с кратка биографична справка. Според него Ананиев е добре познат на централната и местна власт с неговата компетентност и опит в управлението на публичните финанси.


Представянето на кандидатурата бе атакувано от левицата.


"Г-н Дончев, Вие с какво пълномощно представяте тук кандидатура на здравен министър, след като Конституцията и законите на страната казват, че това го прави министър-председателят", запита председателят на БСП Корнелия Нинова. Според нея предложението на Томислав Дончев е нелегитимно. По думите й, премиерът "системно нарушава институциите в страната - той зачерква НС като институция в България, като най-висшата в парламентарната република". "Не ви ли е унизително, колеги от ГЕРБ, че вашият министър-председател вас не уважава с присъствието, да не споменавам какви определения ви е давал като народни представители", обърна се Нинова към колегите си.


Предаването на поста се случва официално в Министерството на здравеопазването.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 15:34 · 10.11.2017
Този смелчага действително се прави на сапьор. Дори да успее 1 млрд. лева да спаси от тези хиени с бели престилки, ще е голям успех. Те от 15-ина години са отработили схема за прибиране на пари на всички нива, съгласувана с фармацевтичните фирми. Може би по-лесният вариант беше здравните вноски на работещите в техни лични сметки и там лекарска ръчица не пипа. За бедните отчисление в размер 5-6% и болници само за тях. Мисля, че мин.Ананиев ще премине към него и и ще се отървем от некадърните и мързеливи лекари.
Потребител · 13:09 · 10.11.2017
Волът(в случая кравата)рие и хвърля по гърба си,ще умре от мъка,горката,че докато е жива ще бъде само опозиция и никога няма да види власт,тя може да благодари само на Костов,че й напълни сметките с милиони от приватизацията.
Потребител · 14:08 · 10.11.2017
@Потребител "Кравата" днес муча на умряло, още повече, че стана ясно: "Воля" няма да подкрепи вота на недоверие, а ДПС са вече РАЗДВОЕНИ, даже са готови и те да се откажат!?!?!?
Потребител · 14:09 · 10.11.2017
@Потребител БСП сама влезе в капана на изолацията.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент