Каракачанов: Искаме придвижване на всички проекти за модернизацията на армията

Каракачанов: Искаме придвижване на всички проекти за модернизацията на армията | StandartNews.com

България има амбициозната цел да осъществи проектите за модернизация на въоръжените си сили. Амбицията ни е и трите проекта да се движат едновременно и другата ни голяма амбиция е чрез тези проекти за модернизация на Българската армия, търсейки партньорите, с които да ги осъществим, да дадем възможност и на българските предприятия в този бранш да участват. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов днес, 10 ноември, в Централния военен клуб на откриването на Българо-американския форум на отбранителната индустрия, организиран от Министерството на отбраната и Американската Централноевропейска бизнес асоциация (ACEBA).

По думите му амбицията е чрез проектите за модернизация да се дадат на въоръжените сили нови възможности, да се възстановят и повишат способностите им, което би било и мощен стимул за българската икономика.

„Когато искаш да бъдеш уважаван член в една международна организация, каквато е НАТО, трябва да имаш способностите", посочи министър Каракачанов. Той отбеляза, че осъществяването на проектите за модернизация са закъснели във времето, тъй като е трябвало да бъдат задействани поне преди 10 години и вече да са реализирани. „На нас се пада тежката, но в същото време отговорна, а и благородна по отношение на сигурността и въоръжените ни сили задача да придвижим напред тези проекти", заяви министърът на отбраната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай