Изнервени шофьори блокираха движението по моста Видин – Калафат

Изнервени шофьори блокираха движението по моста Видин – Калафат | StandartNews.com

Изнервени шофьори блокираха движението през ГКПП при моста Видин – Калафат. Два тира препречиха пътя на колите и по двете платна - към и от Румъния. Причината – твърде дългото изчакване за преминаване. Те настояха за среща с представители на държавата и уточниха, че протестът им е спонтанен.

Според шофьорите, при опашка от 15 км, каквато има през последните дни във Видин, те чакат за преминаване от 10 часа до два дни. Нямаме условия за чакане – седим само в кабините, харчим гориво за отопление, оплакаха се те. Губят те, но и фирмите, чиито товари превозват. Според тях, причината за забавянето е бавната обработка на документите, както и сканирането на всеки тир за превоз на нелегални мигранти. Всички проверки се извършват на румънска територия. На влизане в България в Калафат опашки няма.

От дружеството за управление на моста отговориха, че проверките не могат да бъдат съкращавани. Като причина се изтъква засиленият трафик заради затваряне на ферибота Оряхово – Бекет. Той не работи от 8 януари заради ниското ниво на Дунав и ледохода. Досега никога тази линия не е преставала да работи. Ако се е налагало през 2002 и 2012 година, то е било само за по 4 – 5 дни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай