Истинското лято ще да бъде мираж и през новата седмица

Истинското лято ще да бъде мираж и през новата седмица | StandartNews.com

През новата седмица времето ще е доста динамично – с чести промени, както в температурите, така и на валежите.

В понеделник над западната половина от страната ще има временни увеличения на облачността и на места, главно в планинските райони ще превали и прегърми. Над Източна България ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 24° и 29°.

Във вторник и сряда, под влияние на средиземноморски циклон, ще се създаде обстановка с валежи и гръмотевични бури. Има повишена вероятност валежите да са интензивни и значителни по количество.

През първия ден ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток, а през втория - вятърът ще се ориентира от запад-северозапад. Температурите ще бъдат доста по-ниски от обичайните; максималните в средата на седмицата ще са предимно между 20° и 25°, но в районите с по-интензивни и продължителни валежи ще остават под 20°.

В четвъртък, главно в Източна България и планинските райони остават условията за интензивни валежи и гръмотевични бури. През последните дни от седмицата въздушната маса ще се задържи неустойчива.

Ще има по-съществени разкъсвания на облачността, но вероятността за превалявания, главно в следобедните часове, остава. Температурите слабо ще се повишат и в началото на юли максималните ще бъдат между 25° и 30°.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай