Идва ретрограден Меркурий

Идва ретрограден Меркурий | StandartNews.com

На 3 декември планетата на движението, документите и общуването Меркурий, за последен път тази година ще е ретроградна.

Meркурий ще започне да се движи назад на 3 декември 2017 г. и ще продължи така до 23 декември 2017 г.

Още в древността хората са забелязали, че планетите забавят своя път сред звездното небе, като че ли спират за момент, след това тръгват назад, обратно на естественото си движение през знаците на зодиака. След това идва момент, когато планетата отново забавя своя ход, спира за миг, след което отново тръгва директно.

Когато една планета се движи назад, обратно на естественото си движение през зодиака, тя се нарича ретроградна. Разбира се, тези промени в движението на планетите са видими само от позицията на земния наблюдател, защото реално планетите се движат по своите орбити около Слънцето само в една посока.

Ето в какво се изразява влиянието на ретроградния Меркурий:

Създава хаос в комуникациите. Не можете да намерите хората които търсите, набирате номера по погрешка, губите си телефона (забравяте го). Обаждат ви се хора, за които не сте се сещали отдавна. Батерията ви свършва в най-неподходящия момент.

Поща (в днешно време – най-вече електронна поща) Губят ви се писма. Изпращате писма, без да се закачи прикачения файл. Пощата ви се пълни със спам (повече от обичайното). Забравяте паролата за пощата си. Забравяте да отговорите на важно писмо. Получавате писма от хора, за които не можете да се сетите откъде ги познавате.

Затруднения в транспорта – задръстванията са повече от обичайното, автобуси и влакове закъсняват, може да имате и проблеми с личния автомобил

Затруднения в общуването – или вас не разбират, или вие не разбирате това, което хората ви говорят. Ако чуете нещо странно да се говори по ваш адрес, не бързайте да се обиждате, най-вероятно не сте разбрали за какво точно става въпрос.

Губите (забравяте) си ключовете (документи, химикали и др.) Сещате се (срещате) за приятели и познати, които не сте виждали отдавна.

Закъснявате за срещи, или отлагате такива поради ангажименти. Ако ви се налага да пишете документи или друг текст – допускате повече правописни грешки от обичайното Ако работите с компютри – загуба (изтриване) на информация. Архивирайте или правете запис на файловете с които работите по-често. Откривате (случайно) стари файлове, съдържащи ценна за вас информация

Ако сте бизнесмен – не подписвайте важни договори в този период. Условията по тях ще се променят и предмета на договора няма да бъде постигнат. Важни срещи и пътувания насрочете за след периода на ретроградност.

Ако сте търговец – по-слаби обороти, сметките не излизат, касата е на (+) или на (–) почти всеки ден.

Ако сте учител – чудите се какво им става на учениците, не запомнят нищо от учебния материал, в часовете цари хаос, не можете да въведете ред.

Ако сте ученик – трудности в учебния процес, не можете да се концентрирате върху материала, който се преподава, забравяте да напишете домашните си. Стига това да не е нещо обичайно за вас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай