Десислава Радева: Чест и дълг, думи пълни със смисъл за воините на България! Но докога?!

Десислава Радева: Чест и дълг, думи пълни със смисъл за воините на България! Но докога?! | StandartNews.com

Съпругата на президента Румен Радев Десислава публикува прочувствен текст за загиналите пилоти от авиобаза Крумово в социалната мрежа. Първата дама оцени високо работата на 24-та Авиационна база, припомняйки че военнослужещи от Крумово са участвали в множество спасителни акции при природни бедствия.

Г-жа Радева заяви още, че думи като чест и достойнство важат с пълна сила за българската армия. Но добави и риторичния въпрос: " Докога?!".

Ето го и пълния текст на съпругата на държавния глава:

Ми-17. Едно филмче, което направихме заедно с Maria Handjieva, Ognyan Stefanov и Vladimir Vladimirov, когато гореше Рила. Не пилотираха капитаните Пантелеев и Неделчев. Което не ги прави по-малко способни. Напротив!

24 -та Авиационна база-Крумово има можещи и отдадени на професията си военнослужещи, които гасят пожари, спасяват при наводнения и обилни снеговалежи.

Чест прави на НС, че отдадоха минута мълчание в памет на двамата загинали. Това можеха да бъдат други двама, които припознават за свой дълг да поддържат способностите, за да изпълняват клетвата пред Родината.

Чест, достойнство, дълг - думи, пълни със смисъл за воините на България! За щастие. Но докога?!

Погребението ще е в петък. В Пловдив.
Момчета, почивайте в мир! Вие изпълнихте дълга си! Амин!

В края на поста си първата дама прикачва и въпросния филм, заснет при гасенето на пожара в Рила.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай