БСП организира протест срещу КЕВР за цената на водата

БСП организира протест срещу КЕВР за цената на водата | StandartNews.com

Противопоставяме се на увеличението на цената на водата и организираме протест срещу това пред КЕВР на 15 декември. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконферениця в централата на партията след заседание на Изпълнителното бюро на БСП.

„На 15 декември КЕВР ще вземе решение за повишаване на цената на водата в 14 големи града", каза Нинова и посочи, че сред тях е София, където се предвижда водата да се повиши с 9,5 %, или 2,36 лв./куб.метър. По думите й повишение ще има още за градовете: Смолян, Пловдив, Кърджали, Ямбол, Враца и други.

„Категорично се противопоставяме на това увеличение на цената на водата. То не е аргументирано, нито ръстът на инфлацията е толкова", посочи Нинова и обърна внимание, че това решение ще бъде на закрито заседание на КЕВР. По думите й по тази причина представителят на КЕВР, който е предложен от БСП и е избран от парламента, няма да участва в това заседание.

„Второ, организираме протест на 15 декември 2017 г. от 10.30 часа пред КЕВР", посочи Нинова. Лидерът на БСП поясни, че кани жителите на тези градове да дойдат и да изразят мнението и позицията си. „Това увеличение на цената на водата е поредното, то е драстично,не отговаря на увеличението на доходите на хората и е поредната стъпка към тяхното обедняване", заяви Нинова.

Според нея протестите идват като естествена реакция на политиката по увеличаване на тока, водата от една страна и от друга страна на доходите, които не растат. "Действия, които ощетяват доходите на хората, живота им, влияят върху бедността, върху проблеми в здравеопазването", коментира лидерът на БСП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай