10:55 ч.

18.07.18

1 мин.

0

6

0

Борисов: И аз гледам животни, и разбирам какво им е на хората, проявете съчувствие

от редактор |

Борисов: И аз гледам животни, и разбирам какво им е на хората, проявете съчувствие

"Проявете необходимото съчувствие, човещина и бързо плащайте. И уверете хората, че тази напаст ще бъде унищожена". Това обяви премиерът Бойко Борисов в началото на заседанието на Министерски съвет по повод чумата по овцете и козите в Странджанско, заради която бяха умъртвени хиляди животни.


"Аз гледам животни и разбирам какво им е на хората. Това са животинки", допълни министър-председателят обръщайки се и към земеделския министър Румен Порожанов, който бе лицето, отговарящо за действията, свързани с чумата от присъстващите на заседанието на правителството.


И призова да се вземат всички необходими мерки, за да се спре разрастването на заразата.


Помолете хората да не крият животните. Заради няколко да боледуват милиони. Ако това се разпространи е катастрофа. Но информирайте хора. Обяснявайте от сутрин до вечер, защото целият бранш може да спре да функционира за три години.


Упрекът ми е за това – веднага подгответе стада, веднага с парите да могат да си вземат животни. Помогнете да се дезинфекцират кошарите им.


Вземете всички мерки за дезинфекция. Аз си спомням времената, когато в тези региони не можеше да влезе кола, без да премине през яма за дезинфекция", допълни премиерът.


Той обаче си припомни времената до 90-а година, как се е действало тогава, какви мерки са били вземани и доколко обаче хората са имали възможност хората да получат обяснения за действията на властите.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 16:44 · 18.07.2018
“Аз гледам животни” - за Цвъко ли намеква?
Потребител · 13:36 · 18.07.2018
Та на този капацитет по сърдечно-съдови болести се базираха Порожанов и Илиев, пренебрегвайки учените от Тракийския университет. Дето казват хората: едни се учат цял живот, другите са папагали. Ами не може икономист и касапин да са специалисти по чума по дребните преживни животни ДПЖ. Особено ако живеят и работят като коне с наочници.
Потребител · 13:35 · 18.07.2018
Андрюсайтис първоначално се е борил срещу съветската власт, но сетне записва Хуманна медицина и завършва тази специалност през 1975 г.
В периода 1992-2004 г. и 2008-2012 г. е бил зам.председател на литовския сейм, а в периода 2001-2004 г. е бил министър на здравеопазването . Има квалификация по Обща хирургия в 1989 г, в 1983 г. по травматология и ортопедия, а в 1987 г. – по сърдечно-съдова хирургия. Член на асоциацията на кардиолозите на Литва.
Потребител · 13:34 · 18.07.2018
Вчера в изказването си министърът на МЗХГ Порожанов наблегна на факта,че това ,което те са възприели като методика за справяне с болестта чума по ДПЖ, е препоръчано от еврокомисаря по здравеопазване и безопасност на храните Витянис Андрюсайтис, литовец специално поканен от Юнкер да оглави този пост. Поинтересувах се от тази неособено известна личност. Той е роден в семейство на противници на соцрежима в Литва. Семейството му е заточено в Якутия и се връща от там през 1957 г.
Потребител · 13:32 · 18.07.2018
Г-н премиер, за каракачанките ли става въпрос или за министрите, които гледате с досада по време на оперативките? Или за българския народ, който мълчи и засега гледа с равнодушие на вас?
Shopeto · 08:29 · 19.07.2018
@Потребител Без да искам да коментирам съдържанието на коментарът ти, бъди така добър да не говориш от името на "българския народ"..
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент