20 души сътворили скандалния клип на Плевнелиев

20 души сътворили скандалния клип на Плевнелиев | StandartNews.com

София. 20 служители на БНТ и президентството са направили видео клипа с новогодишното обръщение на президента Росен Плевнелиев. Работата по него им е отнела 9 дни. Това става ясно от официален отговор от Администрацията на "Дондуков"2 до БГНЕС по Закона за достъп до обществена информация.

Клипът е изработен безвъзмездно от Българската национална телевизия. Затова не е била обявена обществена поръчка. "БНТ като национален обществен доставчик на аудио-визуални медийни услуги на бюджетна издръжка ежегодно обезпечава технически заснемането на новогодишното обръщение към нацията на държавния глава и го предоставя на медиите, които заявят желание да го излъчат в минутите преди настъпването на Новата година", се посочва още в отговора.

Клипът предизвика разнопосочни коментари заради гафа с една от снимките, илюстриращи българските забележителности. Вместо наши планини, на екрана се появи пейзаж от Колорадо. Заради грешката прессекретарят на президента Мария Иванова беше наказана с предупреждение за уволнение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай