Затварят до дни най-голямата болница в Старозагорско

Затварят до дни най-голямата болница в Старозагорско | StandartNews.com

Стара Загора. Най-голямото здравно заведение в Старозагорско – университетската болница „Киркович", може да хлопне кепенци всеки момент. След сигнал на граждани, че болните мръзнат, регионалната здравна инспекция е започнала спешна проверка в петък дали температурата в болничните стаи и кабинетите е под законните 18 градуса.

„Парното не работи, тъй като не получаваме газ заради натрупани дългове към „Овергаз" за над 100 хил. лв.", поясни шефката на болницата проф. Петрана Чакърва.

Тя призна, че ако санитарните инспектори не спрат приема на пациенти, здравното заведение вероятно само ще затвори от 1 демекмври поради пълния финасов колапс. В сметките на болницата няма нито лев, болничната аптека е без лекарства, а освен едни 30 хил. лв. от общината, финанасова помощ не се задава отникъде, посочи тя.

„През миналия месец по общо решение шефовете на клиники въобще не получиха заплати, а за ноември ще изплатим само 50 на сто от полагащато се възнаграждение на целия персонал", описа абсурдната ситуация проф. Чакърова.

Още с назначаването на новия здравен министър д-р Петър Москов, тя му е изпратила офицално писмо с описание на тежката ситуация в болницата и молба да бъде приета. С нея са запознати и областният управител, и старозагорския кмет. До този момент обаче от всички институции няма знак, че са готови да помогнат.

„Имам чувството, че нашата болница е обречена и забравена и от Бога", заяви отчяна проф. Чакърова.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай