08:50 ч.

09.06.16

1 мин.

1074

0

0
Вече сменяме джипито онлайн

Запазват и старата система с формуляри


До 30 юни може да избираме нов общопрактикуващ лекар


Услуга за избор на общопрактикуващ лекар по електронен път стартира Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Онлайн изборът на джипи може да направим лично или да го стори родител или настойник на здравноосигурения.


За целта трябва да влезем в интернет страницата на НЗОК и от собственото си лично електронно здравно досие да отворим меню "Избор на личен лекар". Регистрационната форма за избор, подавана по електронен път, трябва да се подпише с електронен подпис от здравноосигурения или от неговия родител/настойник чрез Персонализираната информационна система (ПИС) на НЗОК. Щом изберем новия си личен лекар по електронен път, и ние, и новото ни джипи ще получим съобщение на посочен e-mail адрес или SMS на посочен телефон.


До 30 юни всеки здравноосигурен може да смени първоначално избрания личен лекар с друг, който е сключил договор с НЗОК, и по традиционния начин - чрез формуляр за смяна, който може да се разпечата от интернет страницата на институцията www.nhif.bg.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент