Тяло на морска сирена

Тяло на морска сирена | StandartNews.com

Калина Русева – инструктор по аеробика и фитнес, Клуб MD sport, зала 5-Б, стадион В.Левски

Купища мнения и съвети са изписани по темата за отслабването и здравословното тегло. Въпреки това, хората продължават системно да преяждат, съответно – да напълняват и не на последно место – да не спортуват редовно. Катастрофалните последици от това, също са известни на всички. Все пак, едно малко напомняне, ако не друго, поне ще ви побутне в правилната посока. Тотална грешка би било да се залъгвате, че ако намалите храненето, или минете само на салати и плодове, ще отслабнете, или ще бъдете във форма. Да, ще има някакъв резултат, но това няма да е достатъчно, за да се чувствате в пълна кондиция. Защото само с хранителен режим няма да стане – налага се да поработите и в залата, за да имате наистина здраво и стегнато тяло и оправдани усилия. В противен случай, няма да имате оформени мускули. Затова ще ви повтарям до припадък, че спортът и движението са велика сила, която калява волята и духа, прави чудеса с фигурата ви и понякога с изненада откривате, че можете много повече отколкото предполагате.
Програмата, която Лора ще покаже днес, е съставена от упражнения за оформяне на бедрата и седалището. Тук мускулите на ръцете и корема участват като стабилизатори. Направете 3 серии по 10 - 12 повторения от всяко движение.

1. Клек с подскок
Застанете с лице към две поставени една над друга степ платформи и свийте леко колена като протегнете ръцете напред. От тази позиция направете скок върху платформите като запазите положението на тялото и леко приклекнете при приземяването.. Скочете обратно на пода и повторете в серия. При изпълнение на скока, пружинирайте от колената, за да не товарите ставите. Преценете сами височината, на която да работите.

2. Мост на един крак
Легнете по гръб на пода и изпънете десен крак върху топката като свиете левия нагоре; повдигнете таза нагоре и изпънете тялото като оставите опората върху десния крак, горната част на гърба и рамената; главата е на пода, ръцете до тялото. От тук свийте дясното коляно, изнасяйки таза още нагоре и задръжте за момент. Изпънете към център и повторете в серия на всеки крак.

3. Опора паяк
Заемете позиция за лицева опора като свиете десен крак напред и поставите дясната длан по-навътре на пода. От тук направете опора, свивайки лакти и изнасяйки свитото дясно коляно встрани и нагоре. Върнете обратно и след като повторите в серия; направете същото със свит ляв крак. Стремете се докато работите да държите гърба и кръста стегнати на една линия.

4. Прескок
Застанете странично към степ платформите, или друга стабилна опора, свийте краката в полуклек, като наведете тялото напред и хванете с изпънати ръце предния край на платформите. От тук прескочете платформите, оставяйки опората върху ръцете. Дръжте кръста и гърба стегнати. За една бройка се счита прескок и връщане обратно до страната, от която започвате.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай