"Цветен Ден" и "Александровска" се грижат за психично болни

"Цветен Ден" и "Александровска" се грижат за психично болни  | StandartNews.com

Клиниката по психиатрия УМБАЛ Александровска в партньорство със сдружение „Цветен Ден", ще реализира проект, който цели подобряване на грижата за психично болни лица, пациенти на Дневния стационар към Клиниката, чрез въвеждане на нови методи и психосоциални услуги, които ще подпомогнат насърчаването на социалната реинтеграция и превенция на отхвърлянето им.

В рамките на проекта, в който ще се включат пациентите, техните близки и екипът на Клиниката, ще бъде почистен двора и района, където ще бъде създадена градина "Цветен Ден" с оформяне на ограда, пейки и алеи; със засаждане на цветя, билки и храсти, затревяване с райграс и осигуряване на поливна система.

Тези дейности ще поставят акцент върху здравата част на личността, върху здравословния и позитивен начин на живот, към природата, върху възстановяването чрез развиване на творческия потенциал и ще дадат допълнителен шанс за по-пълноценно функциониране и връщане в социална среда.

Това е един от проектите, за които ще събира пари тазгодишното издание на дарителската кампания на Райфайзенбанк "Избери, за да помогнеш". Можете да подкрепите проекта с дарение чрез SMS с текст DMS ZELEN на кратък номер 17 777. За абонати по договор с Telenor, Vivacom и Mtel цената на 1 SMS e 1 лв. За потребители на предплатени услуги на всички мобилни оператори стойността е 1,20 лв., с включено ДДС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай