07:05 ч.

24.08.15

3 мин.

9297

2

0

Три стипендии и за медицинските сестри

от Мария Чипилева |

Три стипендии и за  медицинските сестри

Три едногодишни стипендии от 400 лв. на месец очакват най-добрите студенти, които учат за медицински сестри. Инициативата е част от кампанията "Млад медик" на в. "Стандарт", която се провежда заедно с Министерство на здравеопазването, Българския лекарски съюз, Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и Дарик радио. Целта е да намерим решения за проблемите на младите лекари и сестри в страната и да ги задържим у нас.


Част от кампанията е осигуряването на три стипендии за най-добрите млади лекари и сестри, които още не са приключили напълно с образованието си. Номинирането на медиците вече приключи на 15 август. Някои от кандидатурите представихме, останалите ще видите в следващите седмици. Наред с това обаче очакваме вашите предложения за най-добър студент за медицинска сестра. Кандидатите трябва да са на възраст до 35 години и да имат успех минимум 5.50 от шестте семестъра обучение по специалността. Всички изисквания и критериите за оценка може да видите на интренет агенцията на в. "Стандарт" - www.standartnews.com.


Номинации могат да се правят от всеки човек. Кандидатите ще бъдат класирани в края на септември от комисия с участието на представители на МЗ, БЛС, БАПЗГ, в. "Стандарт" и Дарик радио. Тримата победители ще получат едногодишна стипендия от 400 лв. на месец. Всички предложения за медицински сестри може да пращате на електронния адрес: [email protected] Крайният срок е 23 септември. Очакваме ги!


Изисквания на Българската асоциация на професионалистите по здравни гриж (БАПЗГ) за участие в конкурса на "Млад медик" за студентите по специалност „медицинска сестра":


1. Възраст до 35 години


2. Успешно завършени шест семестъра от редовното обучение със среден успех не по-нисък от 5,50


3. Предстоящи седми и осми семестър – професионален стаж


4. Кратко мотивационно писмо /до една печатна страница/ с отговори на следните въпроси и снимка:


1. Защо съм избрала специалността "медицинска сестра", това ли е призванието ми? Мога ли чрез тази професия да се изявя успешно?
2. Защо искам да остана да работя в България поне четири години след завършване на образованието си?
3. Имам ли желание непрекъснато да се уча, да овладявам и въвеждам новости в професията?
4. Ще успея ли да се справя с трудните предизвикателства пред професията – ниско заплащане, неблагоприятни условия на труд, текучество, миграция?
5. Ще се опитам ли да бъда коректив на забелязани професионални нередности?
6. Ще съумея ли да се отнасям с нужното уважение и респект както към членовете на медицинския екип, така и към пациентите?
7. Ще следвам ли вярно положената клетва и морално-етичните принципи на професията ще бъдат ли мои устои?


Критерии за оценка на кандидатите, изработени от БАПЗГ:


1. Препоръки от преподавател за доказани умения и старание за овладяване на професията – за всяка препоръка по 1 точка


2. За всяка оценка, приравнена към 5,60; 5,70; 5,80; 5,90; 6,00 – по 1 точка


3. Участие в студентски научно-практически форуми - за всяко участие, доказано с документ – по 2 точки


4. Публикации в сп. „Здравни грижи" на статии, проучвания или нововъведения
- за всяка авторска публикация – по 2 точки
- за всяка публикация в съавторство – по 1 точка


5. Неблагоприятно семейно положение – сираци, или с доказано затруднено материално положение на семейството – 1 точка.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 19:34 · 04.09.2015
[email protected]
Потребител · 19:27 · 04.09.2015
Здравейте. Бих иска да попитам на кой имейл трябва да се изпратят необходимите документи и къде да се направят номинации? На сайта на вестника има само тази информация без повече подробности.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент