Търсят се кръводарители за млада майка с риск за живота

Търсят се кръводарители за млада майка с риск за живота | StandartNews.com

София. Зов за помощ за спешно кръводаряване за млада жена отправят нейните близки във Facebook.

"Павлина Иванова Пищийска лежи в кома в МБАЛ "Св. Иван Рилски" в София (отделението засега не се знае!). Нужни са около10 донори, може и повече! Кръвната група и резус-факторът са без значение. Трябва да се смени цялата ѝ кръв.
Жената е на 30 години. През септември ражда преждевременно в седмия месец, получава инсулт и изпада в кома. Събужда се, изписват я. Сега отново е изпаднала в кома. Прехвърлят я от Пловдив в София. Лекарите тук се съмняват за бактериална инфекция на кръвта и искат спешно да сменят цялата ѝ кръв", разказват близките на Павлина.

"Бащата на Павлина, Иван Пищийски, днес ще е целия ден в кръвния център (НЦТХ) и ако има нужда, ще съдейства на кръводарителите с каквото се налага. Моля, предавайте копията на кръводарителните бележки направо на него или, ако не се намерите, публикувайте ги направо тук, след този пост, а Димитър ще си ги сваля", уточнява се в призива в социалната мрежа.

Лицето за контакт е Димитър Димитров, тел. 0894655675 и на профила му: https://www.facebook.com/dimitar.dimitrov.7311352.

Стандарт Нюз напомня, че всеки здрав човек, който тежи над 50 кг, може да дарява кръв два пъти в годината без никакви последствия за неговото здраве. Този благороден акт може да спаси живота на младата жена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай