Световни здравни специалисти ще консултират безплатно на първото у нас болнично изложение

Световни здравни специалисти ще консултират безплатно на първото у нас болнично изложение | StandartNews.com

Водещи специалисти на световно ниво ще бъдат сред гостите на първото болнично изложение Expo Hospitals, което ще се проведе в София в началото на октомври. Майсторите в медицината ще предложат безплатни консултации и прегледи за български пациенти, страдащи от онкологични заболявания, гръбначни проблеми, диабет и други неволи. Откриването на Expo Hospitals 2018 е в НДК на 6 октомври от 10 часа.

Сред най-интересните техники, които ще бъдат разкрити в рамките на изложението е и оперативното лечение на диабет тип 2. По този случай в София ще пристигне д-р Турул Демирел от Турция, който има частна практика и прави уникалната операция за лечение на много разпространената, особено сред възрастните хора, диагноза на захарната болест.

Също от Турция ще се представи доц. д-р Зафер Токташ - един от най-видните неврохирурзи. Д-р Токташ е признат за водещо име в лечението на мозъчни тумори и гръбначни заболявания.

Гостите ще бъдат у нас по покана на Звезделина Лютфи, управител на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ", в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината, като си партнират с едни от най-добрите лечебни заведения и специалисти от цял свят.

Бъдещето на третирането на рака на простатата ще бъде без съмнение един от специалитетите на Expo Hospitals 2018, като се очаква този така важен за мъжете проблем и неговото разрешаване да са тема на срещи и консултации на 6 и 7 октомври. През последните години стана известно, че лечението на онкопроблемите с простатата никога не е било толкова напреднало и то благодарение на прецизността на т.нар. NanoKnife (нанонож), който с германската болница за рак на простатата Vitus Prostata

Center Offenbach за първи път ще бъде представен в България в рамките на изложението.

За разлика от традиционните лечения на рака на простатата, NanoKnife убива раковите клетки на простатата, вместо да премахва или облъчва целия орган. Става дума за процедура, която продължава не повече от един или два часа, а не седмици, колкото отнемат вече остарелите видове третиране! Няма странични ефекти, липсва инконтиненция, а също се изключва това, което най-много притеснява мъжете в активна възраст - импотентност.

Една чешка клиника - Cellthera clinic - също ще участва в изложението Expo Hospitals 2018.

От Украйна за изложението ще престигнат представители на Център за човешка репродукция BioTexCom. Центърът се състои от екип от високо квалифицирани специалисти, които използват най-новите техники и методи за лечение на безплодие. Те се занимават с най-безнадеждните случаи на безплодие.

В BioTexCom сътрудничат с учени и акушери от цял свят, участници в международни програми. В Украйна сурогатното майчинство и даряването на яйцеклетка са напълно легални, провеждат се в съответствие с местното законодателство и имат висок процент на успех. Всички двойки успешно напускат болницата и се връщат вкъщи с бебета и правни документи.

В общ сектор ще бъдат представени още доста турски здравни заведения и специалисти, сред които Batigoz - специализирана офталмологична киника, Memorial Hospital, които са една от най-големите вериги болници в югозападната ни съседка, Irmet Hospital, Medipol Mega University Hospital - една от най-големите частни университетски болници в Европа, университетска болница КОЧ и American Hospital.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай