18:15 ч.

10.09.18

1 мин.

0

0

0

Шефката на агенцията за трансплантации пак подаде оставка

от редактори |

Шефката на агенцията за трансплантации пак подаде оставка

Снимка: БГНЕС архив


Директорът на Изпълнителната агенция по трансплантации д-р Марияна Симеонова е подала оставка, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.


Мотивите на д-р Симеонова са лични, свързани с нейното професионално развитие, посочват от ведомството. Тя ще остане на поста до назначаването на нов титуляр от ресорния министър Кирил Ананиев.


Д-р Симеонова подава оставка за втори път. В края на юни тя поиска да се оттегли заради прекратения договор с Евротрансплант, който доведе до протести на нуждаещи се пациенти.


Екипът на Министерството на здравеопазването продължава преговорите за сключване на договор с европейски трансплантационен център, който да осигури лечението на българските граждани, нуждаещи се от трансплантация на бял дроб.


На финален етап са разговорите с трансплантационния център в германския град Есен, за които д-р Симеонова ще продължи да съдейства със своята експертиза, посочват от МЗ.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент