Сезонът на мезотерапиите

Джулия Робъртс признава, че е фен на най-актуалните пилинги

Сезонът на мезотерапиите | StandartNews.com

Мезотерапията няма сезон. Ако сте решили, че точно сега е времето да я приложите, толкова по-добре за вас и красотата ви.

Всъщност става дума за серия от микроинжекции, които се поставят в слоевете на кожата, произлизащи от ембрионалната мезодерма. Оттам идва и терминът, толкова добре познат на дамите, които се грижат за себе си. За първи път мезотерапия прави френският лекар д-р Мишел Пистор през 1952 г. Инжектиранията са в епидермиса, дермата или хиподермата - зависи от третирания проблем. Различните "коктейли" са от традиционни или хомеопатични медикаменти, витамини, минерали, аминокиселини, хиалуронова киселина, въглероден двуокис... Продължителността на всяка терапя е около 20-30 минути и не изисква специална подготовка и възстановяване. В областта на естетичната медицина мезотерапията бори целулита - всъщност тя е най-ефективният метод, бори още локализирани мастни натрупвания, стрии, дефлувиум и алопеция. Използва се за хидратиране, стягане и лифтинг на кожата на лицето и тялото, помита бръчките по шията, деколтето, гърба, ръцете... Внимание заслужава така нареченият Fixer - с действие, подобно на ботокса: осигурява релаксация на мимическите мускули, без да ги парализира, но едновременно и стяга кожата. Истинско откритие в жанра е и pq age пилингът - за биоревитализация, тъканна регенерация, отстраняване на кожни недостатъци. За разлика от другите химични пилинги той се използва целогодишно: за лифтинг ефект, изчистване на хиперпигментни петна, антивирусно и антибактериално, коментира д-р Мирослава Михайлова.

Тя обаче напомня - по-младите госпожици и госпожи не бива да си въобразяват, че са недосегаеми за пораженията на времето и на всичко вредно, сред което живеем. "Проблемите по кожата не се съобразяват с възрастта - капиляри, хиперпигментация, белези, стрии, акне. Най-новата технология Secret, която се противопоставя на всичко това, действа на принципа на термично затопляне на тъканите в дълбочина. Така стимулира нарушените и увредени колагенови нишки и води до преизграждане на нов колаген. Порите са стегнати и редуцирани, кожата е уплътнена, освежена, полирана, подмладена. Не забравяйте слънцезащитния крем", коментира д-р Михайлова. И уточнява, че тази технология се справя и с прекомерното изпотяване под мишниците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай