Семерджиев иска оздравителни планове за болниците

Трябва да действаме по-стратегически заедно, подчерта министърът

Семерджиев иска оздравителни планове за болниците | StandartNews.com

Вицепремиерът и министър на здравеопазването Илко Семерджиев се срещна днес с директорите на 26-те многопрофилни областни болници в България, за да обсъдят ситуацията с нарастващите им дългове.

„От 2010 година насам финансирането на болничната помощ от НЗОК е скочило с 538 милиона лева. В същото време дълговете на болниците с държавно участие са се увеличили със 170 милиона лева", каза министър Семерджиев.

Главният секретар на МЗ Стоян Стоянов представи изготвения финансов анализ за дейността на 62 болнични лечебни заведения с държавно участие в страната, като акцентира върху показателите на областните болници.

Директорите им от своя страна очертаха основните проблеми, пред които са изправени, а министерството се ангажира да потърси оперативни и законодателни механизми да им помогне.

„Трябва да действаме по-стратегически заедно", подчерта министър Илко Семерджиев. Според него един от ключовете към преодоляването на дълговете е доброто управление на болниците в унисон със закона и с интересите на пациентите.

До края на март Министерството на здравеопазването очаква от директорите на областните болници оздравителни планове за представляваните от тях лечебни заведени

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай