Самомасажът - начин на употреба

Самомасажът - начин на употреба | StandartNews.com

Каквито и терапии за лице да сте планирали през идващата седмица, в неделя можете да направите самомасаж вкъщи - това е една от най-резултатните процедури за красота. Тя подобрява кръвообращението, елиминира отоците, тонизира епидермиса, влияе благотворно върху общото състояние на организма. И повишава настроението. Така че заделете 15-20 минути, в които красотата и енергията ще са в собствените ви ръце. След тях лицето ви бъде като ново. Трябва обаче да сте напълно спокойни - без постоянно да поглеждате дисплея на подвижния си телефон или да тичате до домашния компютър или таблета, за да проверите писмата от последните мигове.

Първо, направете бърз преговор на посоките. При челото - от средата към слепоочието. Очите - от вътрешния към външния ъгъл за горния клепач, обратно за долния. Носът - от основата към върха и обратно. Бузите - от ъгълчетата на устните към ушите. Брадичката - от нейния център по дължината на долните челюсти към меката част на ушите. Горната устна - от средата й към ноздрите и горната ушите.

Второ - спестете агресията в движенията си. Не разтягайте и не разтривайте ожесточено лицето си, за да не травмирате епидермиса и за да спестите излишните бръчици. Трето - никакъв масаж или самомасаж, ако са ви сполетели гнойни пъпки, пекли сте се на плажа или край басейна до зачервяване или пък сте получили някакво временно възпаление. И още нещо - ако имате проблем с окосмяването, докато не го преборите, забравете за какъвто и да било масаж.
А сега - ето как трябва да действате.

Почистете прецизно лицето си

Нанесете подхранващ крем. След три минути отстранете излишъка с мека салфетка. Разтрийте няколко капки етерично масло между дланите си и започнете самомасажа. Докато го прилагате, издайте напред брадичката и леко отворете уста - така няма да има опасност да разтегнете прекомерно кожата си. Започнете с челото - масажирайте с кръгови движения на пръстите. Точно три пъти - от средата към слепоочията. Поставете длани в центъра на челото и направете няколко хоризонтални заглаждания към слепоочията. За секунда задръжте ръцете и натиснете - после повторете движението вертикално: от веждите към косата. Затворете очи - притиснете върховете на безименните си пръсти към вътрешните ъгли. Средните поставете в центъра на веждите и с показалците натиснете външните ъгли на клепачите. Няколко пъти отваряйте и затваряйте очи. Така ще предотвратите появата на торбички и сенки и ще изгладите досадните дребни бръчици. Сложете показалците и средните пръсти между веждите и ги плъзнете няколко пъти към върха на носа и обратно. Разположете пръстите от двете страни на устните и започнете да масажирате с кръгови движения с голяма амплитуда в посока към слепоочията и обратно. И така - 3 пъти.
Усмихнете се широко и

с леко потупване обработете контура на устните

Заоблете длани и ги притиснете към лицето си - после направете с тях няколко кръгови движения, сякаш се миете. И така 5 пъти. Завършете с леки потупвания - класически финал на всеки масаж. Защото сваля напрежението от мускулите и позволява на козметичните продукти да проникнат по-лесно, по-бързо и по-дълбоко.

Пощипването пък подобрява кръвоснабдяването, намалява болката и активира обменните процеси.
Ако ви боли главата и ако сте в плен на преумората, масажирайте основата на носа си точно между веждите. Ако чувствате прекалена възбуда на нервите, натиснете много леко мястото на долния клепач, което се намира на 2 сантиметра от зеницата. Ако чувствате, че зрението ви е разконцентрирано, натиснете точките до слепоочията - на самия външен край на веждите. Във вътрешния им край пък се намират точките, които трябва да натиснете, за да намалите отоците и да отстраните напрежението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай