Само 70 болници с четци за отпечатъци

Само 70 болници с четци за отпечатъци | StandartNews.com

Около 400 болници все още не са поръчали устройствата за прием на пациенти с пръстови отпечатъци. Едва около 70 от лечебните заведения са дали заявка за закупуване на апаратурата, месец преди използването й да стане задължително, съобщи БТВ.

Над 30 лечебници вече тестват новата система, при която регистрацията на пациента отнема около минута.

Всяка болница сама решава колко устройства са й необходими. Цената на един апарат е близо 290 лв. Част от болниците въведоха системата, която цели да сложи край на изтичането на пари по клиничните пътеки, които Здравната каса плаща.
"Никъде няма дактилоскопски линии, филмът "От местопрестъплението" не се прожектира на вашите екрани, пак повтарям никой вече не трябва да има съмнения, че някой злоупотребява с някакви лични данни, защото такива няма", отново обяви зам.-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков.

От 1 октомври отпада изцяло регистрацията на пациенти с лична карта в болници, като само за хора с ампутирани ръце или пръсти ще се прави изключение.

След въвеждането на системата с пръстов отпечатък в болниците започва и внедряването й в аптеките и всички останали медицински структури.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай