14:30 ч.

05.12.17

1 мин.

0

0

0

Прокуратурата и МВР започват проверки на болниците

от редактор |

Прокуратурата и МВР започват проверки на болниците

Прокуратурата, МВР и здравните власти започват съвместни проверки по болниците за ефективното разходване на парите за здравеопазване. Това обяви здравният министър Кирил Ананиев заедно с главния прокурор и вътрешния министър.


Още в началото на моя мандат посочих, че един от приоритетите на правителството е повишаването на ефективността в разходването им и спирането на порочни практики, които лишават хората от това, заяви здравният министър Кирил Ананиев. Тези проверки ще бъдат направени за всички болници по определени процедури и правила, без да се правят чадъри за този или онзи.


Целта е да се разкрие източването на НЗОК, което намалява ресурса за лечението на българските гражданите. Целта на съвместните проверки е да се обединят компетенциите на различните институции.


Причината - даваме повече пари за здравеопазване, а резултатът остава същият, посочи вътрешният министър Валентин Радев. Другият мотив да се инициират проверките са многото сигнали за нерегламентирано източване на ресурса на Здравната каса.


Тези практики били установени от години, но вече добивали застрашителни размери. затова държавата се задействала, призна МВР-шефът.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент