11:05 ч.

06.11.17

2 мин.

0

0

0

Проф. Генчо Начев: Няма да съм министър

от редактор |

Проф. Генчо Начев: Няма да съм министър

Проф. д-р Генчо Начев отрече той да е бъдещият министър на здравеопазването, както и някой да е разговарял с него. Пред БНТ директорът на университетската МБАЛ "Света Екатерина" каза, че принципно би приел при условие, че се гарантира осъществяване на това, което трябва да се направи, но както и да му предложат, няма да приеме.


Проф. Начев сподели, че разбира оставката на д-р Николай Петров, защото това е морален акт и по думите му и по този начин е спестил напрежение, което е щял да създаде към правителството. "Цялата работа е около нещо, за което до сега няма данни, че е нарушение на закона, но, знаете как се убива муха и политик. При всички случаи е настъпил интереси", каза още той.


За това, че парите в здравеопазването отново няма да стигнат той каза, че причината е, че не се използват ефективно и рационално.


"Два са основните пътища за получавани пари от касата без да е свършено нищо. Единият в да се отчита нещо, което наистина не е извършено, т.е мъртви души. Единият път да се спре това е електронна здравна карта, а другият санкции. Вторият начин е да се отчита нещо, което не е показано. Това е страшно, защото засяга здравето на хората", каза той.


Според професора трябва да има контрол по отношение на показания и качеството на дейността, както жестоки санкции. Той отрече причината за напрежение между лекари и пациенти да е качеството на услуга. Проблемът според него трябва да се реши, след като хората от съсловието се възпитават към милосърдие към тези , които отиват да търсят помощ и още от студентската скамейка трябва да се работи в тази насока.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент