Подписаха меморандум за качеството в болниците

Подписаха меморандум за качеството в болниците | StandartNews.com

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и Изпълнителната агенция "Медицински одит" (ИА "Медицински одит") към Министерството на здравеопазването подписаха Меморандум за сътрудничество, взаимопомощ и партньорство в областта на превенцията и контрола на качеството на медицинската дейност в болничните и извънболничните лечебни заведения на национално ниво, съобщиха от НЗОК.

Двете институции ще обединят усилията си за изграждането на процедури, практики и механизми за сътрудничество и обмен в сферата на превенцията и контрола на качеството на медицинската дейност в болничните и извънболничните лечебни заведения, както и в управлението и оценката на риска, като част от стратегическия мениджмънт в сферата на националното здравеопазване.

НЗОК и ИА "Медицински одит" ще си партнират, като предоставят експертната си помощ и участват в съвместни проверки по жалби и сигнали, организират методически обучения и научно-практически форуми, на които да споделят опит и да търсят решения на възникнали специфични казуси.

Целта на подписания Меморандум е да бъде подобрено качеството, ефективността и професионалното ниво на контрола, извършван в болничните и извънболничните лечебни заведения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай