Подаряват две безплатни инвитро процедури

Подаряват две безплатни инвитро процедури | StandartNews.com

Две български семейства ще получат безплатни инвитро процедури, научи „Стандарт нюз". Благотворителният жест е от „Ин витро АГ център Димитров" по повод 20-годишнината от основаването на центъра. Щастливците ще бъдат избрани на томболен принцип с помощта на пациентските организации „Искам бебе" и „Зачатие".

Създателят на центъра д-р Йосиф Димитров е един от първите лекари в България, започнали да прилагат на метода „ин витро" оплождане. С репродуктивна медицина се занимава от 1986г. Член е е на екипа, създал първото българско „бебе в епруветка" Илиана, което се ражда през 1988г. Преди 20 години създава свой собствен център, специализиран в лечението на всички форми на женски и мъжки стерилитет; криоконсервация на репродуктивни клетки, тъкани и стволови клетки. В този период с помощта на д-р Димитров са дошли на бял свят над 1500 бебета, заченати с различните методи на репродуктивната медицина.

По случай годишнината благодарни семейства от цялата страна се събраха, за да поздравят екипа на центъра. На тържеството, което се проведе във водещия спортен център СК „ДЕМА" в София дойдоха семейства от Кърджали, Пловдив, Пазарджик, Габрово и др. Някои водеха близнаци и тризнаци. Срещата между децата, родителите им и както го наричат „нашия доктор" беше трогателна.

„През всичките 20 години сме се опитвали да следваме последните постижения на науката в тази област. Разполагаме с необходимата модерна апарутура, използваме доказали своята ефективност медикаменти за лечение, коментира д-р Димитров.
През 2008 г. в резултат на иновативната дейност на „Ин витро АГ Център Димитров" за първи път в България се ражда бебе от замразена яйцеклетка. В последствие тази технология става рутинна и за други екипи. Пак тук използват усъвършенстван инкубатор, който напълно наподобява условията в маточната тръба на жената. Методът се прилага само от няколко центъра в света. От 2013г. е въведена затворена система за витрификация (бързо замразяване) на ембриони, която отговаря на последните европейски директиви за асептичност и се отличава с много висока успеваемост при трансфера на замразени ембриони. Клиниката е единствената, одобрена за член на международната асоциация на инвитро клиниките „APART".

„Най-важният принцип, към който винаги сме се придържали е да се отнасяме към всички пациенти с човещина и разбиране. Няма обща болка. Всеки е изстрадал липсата на дете лично, заяви д-р Димитров.
Именно поради тази причина екипът на д-р Димитров решава послучай 20 годишнината да направи този подарък от две безплатни процедури. Подаването на декларации от желаещите започва от 1-ви октомври. Критериите, на които трябва да отговарят двойките са публикувани на сайта на клиниката www.invitro.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай