Пет области пред грипна епидемия

Пет области пред грипна епидемия | StandartNews.com

В още няколко области на страната може да бъде обявена грипна епидемия от днес, съобщава БНТ, позовавайки се на данни на заболеваемостта.

Грипна епидемия вече бе обявена в Стара Загора през миналата седмица. Застрашени са още Пазарджик, Габрово, Видин, Сливен и Ямбол, където има сериозно увеличаване на заболяванията.

В тези области ще се следи посещаемостта в училищата, както и броят на болните, за да се вземе решение дали да бъде обявена грипна епидемия.

Обявяването на грипна ваканция до края на седмицата ще предложи Регионалната здравна инспекция в Пловдив на Инспектората по образованието. Това съобщи пред Дарик директорът на Дирекция "Надзор над заразните болести" към Регионалната здравна инспекция (РЗИ) д-р Моника Троянчева. И уточни, че в рамките на уикенда са приети над 30 пациенти в тежко състояние вследствие на грипа.

Българинът има един много погрешен навик. Когато кашля слага ръка пред устата си, но след това със същата ръка се здрависва или пипа различни повърхности, каза по-рано проф. Кантарджиев в ефира на Нова тв. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай