Опази талията по празниците

Опази талията по празниците | StandartNews.com

Внимавайте с коктейлите, наблегнете на виното
Не засядайте на дивана, купонясвайте с кънки и шейна

Подготовката за празниците, щурмуването на търговските вериги за украсата, подаръците и трапезата е част от забавленията във ваканционния сезон. Но изведнъж усещате, че контролът над теглото и редовните тренировки са отишли на края на списъка ви с приоритети. В края на краищата дегустирането на сладкиши и обиколките в търсенето на перфектния подарък лесно може да ви отклони от гиричките и бягащата пътека. С малко планиране обаче можете да избегнете щетите върху талията, с които ще ви се наложи да се борите през януари, ако му отпуснете края по празниците. Ето какво да направите според сайта prevention.com.

Размърдай се

Храната невинаги е враг. Липсата на активност обаче е. Затова се качете на велоаргoметъра, докато гледате любимите си празнични предавания по телевизията. А ако нямате фитнес уред у дома, си вземете въже за скачане или гирички. На път към търговския център паркирайте автомобила си по-далеч или слезте няколко спирки по-рано, за да повървите до там.

Хапвайте плодове и зеленчуци

Не пропускайте да изяждате своята порция плодове и зеленчуци за деня. Приемът на здравословна храна ще ви помогне да избегнете скока на кръвната захар, както и загубата на енергия, която ви прави изморени и депресирани.

По едно от лакомство

Не се лишавайте напълно от лакомствата в празничните дни, но ограничете количеството им. Бъдете умерени и само опитвайте от сладките изкушения, без да им се нахвърляте. Хапнете една бисквитка, един бонбон, едно парче баклава и то не от всичко наведнъж.

Не се поддавай на изкушението

Не отскачайте през 10 минути до шкафа, който сте препълнили с лакомства и бонбони за празниците. Купете сладките изкушения последни, и то в малки количества. Не оставяйте сладкишите на видно място в кухнята, защото така ще са постоянно под носа ви и ще ви изкушават.

Не отивайте гладни на партито

Най-лошото нещо, което може да сторите, е да отидете гладни на партито. Защото контролът изчезва, щом сте гладни и вероятността да се нахвърлите на храната е огромна.

Далеч от дистанционното

Не се застоявайте на дивана пред телевизора в празничните дни. Купете подаръци на близките си, с които да насърчите активните забавления на открито като шейна или кънки.

Нащрек с течните калории

По празниците често се прекалява с алкохола. Той обаче не ви носи никакви хранителни вещества, а само празни калории. Ликьора, ромът и коктейлите имат калории, колкото парче пица. Така че, се придържайте към малка чаша вино.

Общуване, а не преяждане

Съсредоточете се върху общуването, а не храната. Все пак целта на партитата е хората да се социализират и да се забавляват, а не да се натъпчат с храна. Освен това празниците са времето за сладки приказки със семейството и приятелите, а и разговорите са без калории!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай