15:05 ч.

29.09.17

1 мин.

0

0

0

Обвиниха управата на "Пирогов" в лов на вещици

от редактор |

Обвиниха управата на "Пирогов" в лов на вещици

Лекари и персонал от УМБАЛСМ "Пирогов" излязоха на протест в защита на уволнените техни колеги от спешното отделение, обяви "Канал 3".


Те не са съгласни с това решение, тъй като било прибързано. Недоволните напомниха, че това е болницата, която постоянно работи с най-тежките и спешни случаи, приема пациенти от цялата страна.


Причина за уволненията в "Пирогов" стана случаят, при който 74-годишен мъж не беше приет в лечебното заведение и по-късно почина. Неговата съпруга написа отворено писмо до здравният министър проф. Николай Петров, описвайки истинската одисея, през която преминава. Последва бърза проверка и отстраняване на дежурния екип.


Лекарите днес предупредиха, че това, което се случва прилича на лов на вещици и ги изпраща в едно много далечно време. Те алармираха, че някои от клиниките не са ремонтирани повече от 20 г., че се работи при много трудни условия. Сред протестиращите беше и отстраненият проф. Милан Миланов.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент