Община Перник финансира процедури „ин витро”

Община Перник финансира процедури „ин витро” | StandartNews.com

За първи път Община Перник ще подпомогне финансово семейства с репродуктивни проблеми. Вече започна приемът на документи за финансово подпомагане на изследвания и процедури, свързани с лечение на безплодие на съпрузи и лица, живеещи на семейни начала. Срокът за набиране на заявления е до 13 септември.

Финансовото подпомагане на лица с репродуктивни проблеми от община Перник стана възможно, след като Общинският съвет прие Правилник за финансово подпомагане на процедури „rн витро" и в бюджета за тази година бяха предвидени средства в размер на 7000 лв. Критериите за финансово подпомагане на лица с репродуктивни проблеми, са описани в правилник, обявен на сайта на Общината.

Кандидатите трябва да са с постоянен или настоящ адрес през последните три години на територията на община Перник, да нямат задължения към общината и държавата, да са с непрекъснати здравноосигурителни права. Предвижда се да бъдат отпускани до 2000 лв., а при използване на донорски генетичен материал - до 2500 лв., на двойка-заявител.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай