Ниската заплата не ме плаши

Ниската заплата не ме плаши | StandartNews.com

Няма по-хуманна професия от нашата, казва Камелия Младенова

Надпреварата за млад медик продължава с пълна сила. Mедсестрите до 35 г. се борят за по 3 едногодишни стипендии от 400 лева месечно. Инициативата е част от кампанията "Млад медик" на в. "Стандарт", която се провежда заедно с Министерство на здравеопазването, Българския лекарски съюз (БЛС) и Дарик радио. Критериите, по които ще се оценяват кандидатите, са разработени съвместно с Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ) и можете да ги видите на сайта ни - www.standartnews.com.

Камелия Младенова е на 22 г. и учи за медицинска сестра във филиала на Тракийския университет в Хасково. Средният й успех от предходните шест семестъра е 5.85. Ето и мотивите й да избере тази благородна професия.

Изборът ми за специалността медицинска сестра не бе никак труден, защото това е моята детска мечта. Напълно съм убедена, че това е моето призвание. Искам да остана да работя в България не само 4 г. след завършване на образованието си, но и занапред. Защото мисля, че страната ни има нужда от добри професионалисти. Мисля, че щастието и спокойствието да споделяш живота си с близките си са по-важни от всички материални придобивки. За мен ниското заплащане няма да бъде проблем, защото ще упражнявам с огромно желание професията си. Защото мисля, че не би трябвало заплатата да бъде на първо място при работата на медицинската сестра. То трябва да бъде заето преди всичко от грижите. За мен лично няма по-хуманна професия.

Ще съумея да се отнасям с нужното уважение и респект както към членовете на медицинския екип, така и към болните. За да бъдат положените от мен грижи на възможно най-високо ниво, ще създам доверие между мен и всеки отделен пациент. Защото мисля. че именно то е едно от най-важните неща за благоприятен изход от лечението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай