Над 700 избраха лечение с лазер в „Медлайн"

Над 700 избраха лечение с лазер в „Медлайн" | StandartNews.com

Повече от 700 са пациентите, лекувани с ултрамодерния комбиниран лазер „Револикс Дуо" от уролозите на верига болници „Медлайн-Централ Хоспитал" в Пловдив за година. Преимуществено са мъже – те са около 75% от всички преминали болни, посочи д-р Васил Ангелов. Пациентите го предпочитат заради щадящия терапевтичен подход и краткия възстановителен период.

По-младите постъпват заради силни болки, причинени от камъни в бъбреците, а на по-възрастните успешно са лекувани уголемени простатни жлези или туморни процеси. „Приемаме от 25 до 90-годишни, но най-важното е, че резултатите са отлични и всички пациенти са изписани без никакви усложнения. Обикновено процедурата с лазера продължава от 10 до 120 минути, но дългите са по-скоро изключение", посочи урологът.

Верига болници „Медлайн-Централ Хоспитал" в Пловдив първа в Южна България се сдоби с високотехнологичната апаратура от последно поколение. Лазерът „Револикс Дуо" щади тъканите, тъй като дължината на вълната е само 2 микрона, а дълбочината на проникване в органите е до 0,3 мм.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай