Москов срещу феодалите в болниците

Москов срещу феодалите в  болниците | StandartNews.com

За всяко място ще се търси конкретен подход относно сливането на лечебни заведения, което да е съобразено със спецификата им. Това заяви в Русе министърът на здравеопазването д-р Петър Москов. По думите му служителите ще запазят условията си на труд.

"Няма да отстъпя обаче да има "малки феодални царства", които правят нещо, което е нискоразходно и високодоходно, след което взимат парите от касата, а пациентът продължава да ходи по болници и по лекари", коментира министърът. Той обяви още, че от следващата година НЗОК ще финансира цялостния път на лечението и излекуването на пациента. "Ще се плаща за резултат, а не за структура", заключи д-р Москов.

"Наистина искам в обществото да се проведе истински публичен дебат, дори да бъде изострен и емоционален, а не решението да бъде взето някъде в коридорите на властта", заключи Москов. В Русе здравният министър посети многопрофилната болница и онкологичния център в града. По-късно Москов проведе среща с медицинската общност в дунавския град, където още веднъж обяви, че ще се търси индивидуален подход при начините за обединение на здравни заведения и това няма да доведе до съкращения на медицински персонал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай