Москов с оставка, но като си свърши работата

Москов с оставка, но като си свърши работата | StandartNews.com

Министърът на здравеопазването д-р Петър Москов е готов да си подаде оставката, но когато си свърши работата. Това стана ясно от негово интервю в "Тази неделя" по бТВ. Там той изтъкна, че е житейската му не е да бъде министър.

„Нещата не опират до моята оставка, а до това дали това са добри ходове и хората имат по-добър достъп до здравеопазването", допълни той. И изтъкна, че неговата оставка я искат още от 10-ия ден и „сега продължават, защото ги боли".

„Имат ли малко чувство за срам тези хора? 95 процента от тях управляваха здравеопазването през последните 40 години. Е, добре ли е здравеопазването?", каза още министърът. По думите му целенасоченото разграбване на системата заслужава много по-тежка квалификация.

Москов коментира и ограниченията в болничната помощ. Ще има 630 000 направления повече, над пет милиона бройки нови изследвания в доболничната помощ. Увеличават се и профилактичните прегледи на децата с 240 хиляди предварително заплатени, изтъкна той.

„Ето по този начин държавата, касата и правителството ще ограничат вашия достъп до здравеопазване", каза иронично д-р Москов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай