Мисията ми е да съм помощ на пациента

Мисията ми е да съм помощ на пациента | StandartNews.com

Надпреварата за млад медик продължава с пълна сила. Mедсестрите до 35 г. се борят за по 3 едногодишни стипендии от 400 лева месечно. Инициативата е част от кампанията "Млад медик" на в. "Стандарт", която се провежда заедно с Министерство на здравеопазването, Българския лекарски съюз (БЛС) и "Дарик радио". Критериите, по които ще се оценяват кандидатите, са разработени съвместно с Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ) и можете да ги видите на сайта ни - www.standartnews.com.


Искам да работя в детска клиника, казва Елена Иванова

Елена Иванова е на 35 г., омъжена, с едно дете. В момента е студентка в 4-ти курс, специалност "Медицинска сестра" в МУ-София. Ето и мотивите й да избере тази професия.

Избрах професията във възраст, в която осъзнах, че за мен е призвание да бъда медицинска сестра и ще мога да се изявя успешно и да се реализирам. Желанието ми да работя в здравеопазването и нуждата да се самоиздържам ме накараха да започна като санитар в Клиниката по педиатрия на УМБАЛ "Александровска". Харесвам колектива и работата с деца и искам професионална реализация в детска клиника.

Обичам България и ми е хубаво тук - с приятелите и роднините. Не мисля да заминавам в чужбина, защото и тук човек може да се развива като професионалист и личност. Не заминах на 20 г. Сега, когато имам ясна представа какво искам да работя и как да възпитавам децата си, да подкрепям родителите си и да израствам в професията, не виждам смисъл да го направя.
Убедена съм, че с отговорната си работа ще спомогна да се преодолеят трудностите, както в моето отделение, така и в цялата система. Всеки трябва да е отговорен за собствения си труд, за да се подобри заплащането и повиши доверието в системата. Професията ми е хуманна. Неблагоприятните условия на труд ги има навсякъде и мисля, че ще се справя, защото, когато си в колектив, условията могат да се подобрят. Ще бъда коректна и ще се противопоставям на професионалните нередности, защото трябва да сме в помощ на пациентите, а потърпевшите са болните хора. Трябва да има уважение и зачитане на правата, вътрешната ми увереност ме кара да вярвам, че ще съумея да го постигна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай