Мишел Боарон: Сваляме бързо и 40 градуса температура

Мишел Боарон: Сваляме бързо и 40 градуса температура | StandartNews.com

Годишнината на клиничната хомеопатия в България беше отбелязана с концерт в Музикалния театър и с презентация на най-новата книга "Педиатрия" на Мишел Боарон, която пристигна от Франция специално за събитието. Книгата е част от големия проект на емблематичната мадам Боарон с поредицата "Досиетата на експерта", която включва осем заглавия. Пет от тях са вече издадени: "Уши-нос-гърло", "Тревожни разтройства", "Акушерство и гинекология", "Допълващо лечение в онкологията" и "Педиатрия". "Съвременната концепция на клиничната хомеопатия е изкуството да лекуваш.

Хомеопатията е ежедневен, ритуален метод на работа в различните области, най-вече в педиатрията, където превенцията в третирането на децата е една от най-важните задачи на всеки лекар", каза Мишел Боарон. Според нея хората искат да прилагат все по-малко агресивни методи на лечение и насреща е клиничната хомеопатия.

"Мит е, че хомеопатията лекува бавно и не се вписва с бързото темпо на съвременния живот. Имаме медикаменти, които при правилно приложения могат изключително бързо да смъкнат 40 градуса температура. Така че може да се постигне скорост на лечението", поясни специално за "Стандарт" Боарон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай