Лекарският съюз подкрепя министър Москов

Лекарският съюз подкрепя министър Москов | StandartNews.com

Русе. Българският лекарски съюз (БЛС) подкрепя категорично здравния министър д-р Петър Москов и започнатите от него реформи, предаде БГНЕС, цитирайки председателя на съюза д-р Цветан Райчинов. Той е гост на тържественото заседание на регионалната структура на БЛС в Русе, посветено на 25 години от създаването й.

"За пръв път имаме министър, който застава твърдо зад своите колеги, лекарите от страната, има намерение, желание, а явно и качествата да реализира истинска реформа в здравеопазването. Определено чувстваме, че има и подкрепа от целия кабинет", заяви д-р Цветан Райчинов. 

"Почти всички предложения за реформи, представени до момента от здравния министър, са изпълними", каза още д-р Райчинов. Най-малко веднъж седмично ръководството на БЛС има среща със здравния министър, на които се работи по всички направления и детайли в здравеопазването. Особено важно е, че всичко ще бъде и публично представено, преди да стане факт, уточни председателят на БЛС.

Според него най-спешни в момента са реформата в "Спешна помощ" и въпросът с кадрите там. "Мисля, че намеренията са повече от добри, работи се заедно с медицинските университети за програмите за обучение на тези кадри, защото това е, което трябва да стартираме незабавно. Както и доходите в "Спешна помощ", заплащането на колегите там, оборудването и всичко останало. Разбира се, успоредно с това ще вървят и доста промени главно в болничната помощ, където наистина има сериозни отклонения от това, което се нарича медицина", заяви д-р Райчинов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай