Лекари чакат заплати от три години

Лекари чакат заплати от три години | StandartNews.com

От три години чакат заплати лекарите и сестрите, които работят в държавната белодробна болница "Радунци". За това алармира Жечка Тодорова, председател на синдикалната структура на КНСБ в лечебното заведение.

От 2012 г. персоналът в болницата е оставен на оцеляване. Хората получават само по няколко аванса през годината. За 2012 г. сме получили 250 лв. през май и 120 лв. през октомври, а за 2013 ни даваха аванси, но не за всички месеци, казва Тодорова. Най-редовно са им плащали през 2014 г., когато пари не са получили само през януари, февруари, март и декември. А през тази година досега са взели единствено 360 лв. през януари и 150 за февруари. На практика от 2012 г. досега дълговете за заплати на болницата са над 300 хил лв., показват сметките на синдиката. Никой обаче не обелва дума кога ще им ги даде.

Нямаме никакъв изход, чухме, че ще ни закриват, а болницата е много хубава и трябва да остане, казва Тодорова. Клиниката е 100% собственост на МЗ. Тя е предназначена за възстановяване след туберкулоза, както и за хора с ХОБН, астма, хроничен бронхит и други белодробни заболявания. Болницата разполага и с 500 декара гора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай