Китайци идват на СПА в Поморие

Китайци идват на СПА в Поморие | StandartNews.com

Китайски туристи може да пристигнат още това лято в България за СПА ваканции в Поморие. Това обяви зам.-кметът на черноморския град Илия Джинков. У нас вече са пристигнали на разузнаване представителите на четири от най-големите китайски туроператори от различни провинции включително и Шанхай.

На 15 юни пък ще пристигне инфотур с журналисти и представители на най-голямата медийна група в Китай, обясни Джинков пред експертите от Втория конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА в Сандански. За тази година са предвидени няколко такива тура като в следващите групи се очаква да има и туристи. Китайците обаче имат и строги изисквания за храната, която се предлага в хотелите, в които почиват. Те настояват по време на всяко хранене през деня да имат поне 4 вида китайски специалитети за всеки тип от предлаганите ястия - салати, десерти и т.н. Очаква се групите да почиват у нас по 14 дни, отдавайки се на СПА терапии и разглеждане на културните забележителности в региона.

Браншът иска акцент върху българското

Ако искаме да имаме успех в СПА туризма, трябва да акцентираме върху типично български програми за лечение и разкрасяване, обясни д-р Таня Ангелова в Сандански. В момента у нас се предлагат всякакви терапии, включително тайландски и египетски, каза от своя страна експертът в туризма Румен Драганов. Според него е задължително използването на български продукти. Браншът след заседанието на Управителния съвет на Българския съюз по балнеология и СПА прие декларация за предприемане на действия за развитие на туризма у нас. Една от точките в нея гласи, че трябва да се работи в защита на културния туризъм и срещу фалшификациите в него.
Наталия Малчева

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай