Кирил Ананиев: Няма да затворим детската кардиология

Кирил Ананиев: Няма да затворим детската кардиология | StandartNews.com

Детското кардиологично отделение в Националната кардиологична болница няма да бъде затваряно, обеща министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. По-рано днес се появи информация за неговото затваряне. "Отделението няма да бъде затваряно и се полагат всички усилия то да работи нормално", заяви той при откриването на реновираното Педиатрично отделение към многопрофилната болница.

„Детското и майчино здравеопазване са приоритет, залегнал в правителствената програма. Затова и усилията ни са насочени не само към прилагането на политики, но и към подобряване на материалната база, имаща отношение към здравето на майките и децата, на територията на всички държавни лечебни заведения", подчерта министър Ананиев в изказването си.

По думите му усилията на екипа на МЗ са насочени към оздравяване на държавните лечебни заведения, така че те да могат да работят в условията на спокойствие, предвидимост, апаратурна и кадрова обезпеченост, като успоредно с това гарантират качествена и навременна медицинска помощ.

„Съвсем скоро ще подпишем новия рамков договор, в който много важно място е отделено за детското здравеопазване. Разработваме и чисто нова Методика за субсидиране на лечебните заведения. Всичко това ми дава основание да твърдя, че в кратки срокове системата на здравеопазването не просто ще бъде стабилизирана, а ще работи така, че да удовлетворява и работещите в здравната система, и пациентите", посочи още здравният министър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай