Грипът подминава Видин

Грипът подминава Видин | StandartNews.com

Грипът подминава Видин. Епидемия няма, въпреки очакванията, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. През миналата седмица вируси са повалили 136 на 10 000 души население. През по-предишната седмица броят на заболелите на 10 000 е бил 190.

Епидемия се обявява при 250 души, потърсили помощ заради грип и остри респираторни заболявания. Въпреки това, детското отделение на областната болница "Света Петка" продължава да е пълно. За лечение са настанени 50 деца. Те са получили усложнения след прекарани и недоизлекувани инфекции и са развили бронхопневмонии, ларингити, асматични пристъпи. Поразени са деца от двумесечна до тийнейджърска възраст, обясни завеждащият отделението д-р Пламен Филипов.

Въпреки намаляването на заразите, от регионалната инспекция препоръчват жителите на града да ограничават контактите си, а хронично болните, възрастните и децата да не излизат навън. Особено е важно това за децата, които са преболедували инфекция и още недоизлекувани са заведени отново на детска градина. Появяването им в това състояние крие риск от зараза за останалите деца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай